Salut finançarà la reconstrucció de clítoris a dones mutilades

Les afectades podran anar al CAP per sol·licitar la intervenció a cost cero


La sanitat pública catalana oferirà la reconstrucció de clitoris a les dones que hagus patit mutilació genital femenina, segona va informar ahir el Govern de la Generalitat, que ha acceptat la proposta del grup de treball multidepartamental per a l'abordatge de la mutilació genital femenina (MGF).

Davant d’aquesta violació dels drets humans i en concret dels drets humans de les dones, el Departament de Salut, el Departament de Benestar Social i Família i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament han treballat conjuntament perquè la sanitat pública catalana pugui portar a terme la reconstrucció del clítoris a les dones i nenes residents a Catalunya que han patit la MGF.
 
Per rebre aquest tractament, les dones residents a Catalunya afectades per la MGF hauran de dirigir-se al Centre d’Atenció Primària (CAP) que els correspongui per zona. Aquells CAP que disposin d’unitat d’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) atendran directament les dones que han patit la MGF perquè siguin derivades a l’hospital públic autoritzat per a fer la intervenció quirúrgica. En els CAP sense unitat ASSIR, es derivarà la usuària al centre més proper.

Per a més informació cal posar-se en contacte amb CatSalut Respon, al número de telèfon 061. Es calcula que avui dia hi ha uns 125 milions de nenes i dones mutilades a 29 països d’Àfrica i Orient Mitjà

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article